Дом културе у Србобрану: Септембар у знаку Ленке и Лазе

СРБОБРАН: У сурет песничкој манифестацији “Ленкин прстен” Дом културе ће током септембра организовати више приредби ради промоције љубавне поезије која се у “Ленкином прстену” прожима кроз љубави великог песника Лазе Костића и Ленке Дунђерски, најпознатије Србобранке, рођене у и сахрањене у овој вароши, која је била Костићева инспирација за најлепшу љубавну песму у српској поезији “Санта Мариа дела Салуте”.
l
Фото: Ilustracija

У суботу, 14. септембра, у дворишту Дома културе тридесетак сликара сликаће на тему њихове љубави , а сутрадан такође у дворишту Дома културе биће у 19 часова уприличена песничка трибина “ У Ленкином сазвежђу”. О овој теми на трибини ће говорити неки од добитника  престижне песничке награде, прошлогодишња добитница Јана Алексић, Перо Зубац, Драган Ј. Данилов, Војислав Карановић, Благоје Баковић и Мирослав Алексић.

Улаз је слободан, а Дом кулутре у Србобрану упутио је позив љубитељима поезије и лепе речи да присуством увеличају књижевно вече. У случају кише трибина ће бити пресељена у галерију Дома културе.

У уторак 24. септембра у Дому културе глумица из Београда Теодора Кусић извешће монодраму “Ленка Дунђерски - кобни час”.

Књижевну награду за најлепшу љубавну песму “Ленкин прстен” установио је Дом културе у Србобрану 2006. године. Награда се додељује сваке године у новембру и о њој одлучује жири који прати објављене љубавне песме настале између две награде. Лане је “Ленкин прстен” добила песникиња из Београда Јана Алексић, за песму “Хармонија обскуре”.

З. Делић

Пројекат „Непристрасно и без дискриминације у Србобрану“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Србобран. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести