ДОНАЦИЈА ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ „САВА МАКСИМОВИЋ” У МРАМОРКУ Стигла музичка и рачунарска опрема

МРАМОРАК: Акцијом хуманитарне организације „Лајфлајн“ из Чикага и Фондације принцезе Катарине реновиране су и опремљене две учионице у Основној школи „Сава Максимовић“ у Мраморку, селу у општини Ковин.
м
Фото: Фондација "Лајфлајн"

Обнова и опрема, које су важне за унапређење музичких, уметничких и компјутерских вештина ученика, омогућено је донацијом Наде Стивенс, у знак сећања на њеног покојног супруга Дејвида Стивенса.

Учионице за музичко и ликовно образовање и рачунарски кабинет сада су потпуно опремљене новим намештајем уз седам клавијатура са сталцима и торбама, девет ксилофона и хармоником, те 24 компјутерска стола, 14 рачунара са звучницима и слушалицама, пет штампача у боји.  Претходни радови су обухватали и замену подова, малтерисање и фарбање зидова, поправку врата и радијатора.

Принцеза Катарина Карађорђевић истакла је да ће захваљујући донацији деца имати најбоље услове да прошире своја знања. Директорка школе Љиљана Крничанин појаснила је да је настава информатике и музичког образовања значајно унапређена, а подржан је и развој школског оркестра који већ две деценије постиже изузетне успехе, у предходној години оркестар је освојио прву награду на 23. републичкој смотри оркестара основних и основних музичких школа Србије, на којој је, са освојених максималних 100 бодова, поносно понео титулу лауреата.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести