„Дора” ће бити 99. премијера Камерне сцене „Мирослав Антић”

СЕНТА: Глумачки ансамбл Камерне сцене „Мирослав Антић” из Сенте вредно ради на новим представама и у 31. позоришној сезони. Управо се припрема премијера драме „Дора”, што ће бити 99. премијера од када је ово позориште основано.
Momčilo Radonjić i Tara Stojšić u predstavi „Mene niko ne voli”   Foto:Dnevnik.rs/ M. Mitrović
Фото: Момчило Радоњић и Тара Стојшић у представи „Мене нико не воли”   Фото:Дневник.рс/ М. Митровић

Дечија представа „Мене нико не воли” од премијере која је била крајем септембра играна је шести пут на гостовању у Кањижи. Представу је режирао Бранко Вучетић, а асистенти режије су Наташа Фараго и Маја Радоњић, сви проверени ентузијасти на позоришној сцени Сенте.

„У Сенти смо имали два извођења јер смо након премијере играли за ђаке из школа. За ову дечију глумачку екипу само могу да кажем да је сјајна, веома талентована и квалитетна. Надам се да ће остати у ансамблу више година и да ћемо имати још добрих представа. За сада знам да је у плану гостовање у Бачкој Тополи, а верујем да ће бити могућности да одемо и у Ниш, као и на Мајске дечије игре у Бечеј“, каже Наташа Фараго.

У представи „Мене нико не воли” наступа деветоро младих глумаца, актери главних улога су Тара Стојшић и Момчило Радоњић. Тара игра улогу Милице, тинејyерке која има три сестре.„Мени је занимљиво и на свакој проби коју имамо, обогаћујемо представу нечим новим и интересантнијим, што можемо да урадимо на сцени. Глумим од своје четврте године и хоћу да постанем глумица“, планира Тара Стојшић.

Момчило Радоњић глуми Стевицу, који је заљубљен у Милицу.„Задовољан сам улогом коју играм. Заинтересованост за глуму порасла је међу мојим вршњацима из разреда и хоће да се придруже. Услови за пробе су добри, а и редитељи имају велики утицај на нас“, каже Момчило Радоњић.

Први глумачки ансамбл КС “Мирослав Антић” приводи крају рад за премијерно извођење драме „Дора”, ауторке Магдалене Фридрих Грегорове, а у режији Бранка Вучетића.

За више од три деценије од оснивања Камерне сцене „Мирослав Антић” која је перјаница позоришног аматеризма у северном Потисју и међу најбољим је аматерским позориштима у Војводини и Србији, до сада је имала извођења око 700 представа уз учешће око 350 својих чланова. До сада су ансамбли КС „Мирослав Антић” имали 98 премијера, од којих 30 дечијих представа, 19 омладинских и остало су првог глумачког ансамбла.

Премијера представе „Дора” заказана је за 2.фебруар на сцени Дома културе у Сенти. У овој представи играју сенћански глумци Изабела Шантић, Гордана Николић, Владимир Цигановић, Радован Зубац и Бранислав Унгиновић, а свој допринос дају и сарадници на представи Светлана Поповић, Борис Марковљев, Татјана Николић, Маја Радоњић, Ђуро Бањац и Гордана Николић.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести