Дводневни регионални сајам привреде у Старој Пазови

СТАРА ПАЗОВА: Регионални сајам привреде, 14. по реду, почео је у четвртак у комплексу спортско- рекреативног центра у Новој Пазови, а наставља се  и данас од 10 до 17 часова.
њ
Фото: Општина Стара Пазова

На отварању манифестације је речено да је Општина Стара Пазова водећа у Србији по развијености, броју предузећа, предузетника и запослених, а наредних дана биће отворено још 200 нових радних места.

Улаз на сајам је бесплатан, а председник општине Стара Пазова Ђорђе Радовић каже да је пандемија онемогућила одржавање сајма прошле године, али да ће зато ове имати још већу видљивост.

- Залагаћемо се да предузетници буду заштићени, а да постепеним улагањем и развојем мале занатске радње постану велика предузећа - поручио је Радиновић.

Он нагласио да општина већ сада има 1.000 предузећа и 3.500 предузетника, међу којима су и познати светски светски брендови, укључујући и једну од најмлађих у индустријској зони Општине - немачку компанију „МТУ Аеро Енгинес АГ“, која је и пријатељ овогодишњег Сајма. Такође је нагласио важност одржавања Сајма запошљавања који се одржава као пратећи део програм ове регионалне манифестације, где учествују реномиране компаније - послодавци са територије општине Стара Пазова.

Директор Привредне коморе Срем Предраг Мујкић нагласио је да је сајам прилика не само да привредници представе своје производе, већ и да стекну контакте и успешно закључе нове пословне договоре. Он је подсетио да је Стара Пазова најразвијенија општина у Србији, истичући да је за седам месеци ове године остварена робна размена у вредности од чак 755 милиона евра.

Директорка сектора за људске ресурсе компаније МТУ Жаклина Теофиловић истакла је лидерство компаније у производњи и одржавању авионских мотора на глобалном нивоу.

- Од Кине, преко Канаде до Дубаија, ово је 16. фабрика МТУ, а отварање у индустријскј зони Старе Пазове ће уједно значити и отварање 500 нових радних места, позиција оператера, инжењеринга и подршке. Авијација је дугорочни бизнис МТУ, компаније која је позната и по томе што помаже развој локалних заједница - поручила је Тефиловић.

Представник компаније „Intercrown Plastic“ захвалио је представницима општине на досадашњој сарадњи и позвао привреднике, предузетнике и све заинтересоване да посете сајам.

Протокол о сарадњи општине Стара Пазова и Привредне коморе Срема потписали су председник старопазовачке општине Ђорђе Радиновић и директор Привредне коморе Срем Предраг Мујкић.

Посетиоци ће на сајму моћи да виде богат излагачки програм, металну и пластичну галантерију, прераду дрвета, хемијску индустрију, ИТ опрему, грађевинарство, текстил, обућу, прехрамбену индустрију, механизацију, пољопривреду, туризам и угоститељство. Поред тога, организоване су и бројне пратеће манифестације, сусрети привредника, презентације, Сајам запошљавања и промоције.

Разгледање из аутобуса

Општинска управа Старе Пазове је, као додатну атракцију овогодишње привредне смотре, за посетиоце, излагаче и медије најавила организован превоз и разгледање отвореним двоспратним аутобусом. Циљ је да се вожњом кроз индустријску зону представе привредни потенцијали општине и туристички капацитети којима Стара Пазова располаже, а последњих година привлачи све већи број гостију.

М. Стакић

 

Пројекат „Стара Пазова под лупом” реализује ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Стара Пазова. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести