У ВРБАСУ УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ За 43 куће дато 7,9 милиона динара

ВРБАС: Председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је 43 уговора за унапређење енергетске ефикасности кућа и станова на територији општине Врбас, вредна 7,95 милиона динара. Реч је о заједничком послу Министарства енергетике и локалне самоуправе. 
1
Фото: Општина Врбас

- Са ова 43 уговора, број домаћинстава обухваћених програмом унапређења енергетске ефикасности порастао је на укупно 93. У 2022. години било је 15, а 35 корисника у 2021. години. Грађани ће овим остварити дупле уштеде, добиће половину средстава за неопходну инвестицију, а следе им и уштеде због мање потрошње енгергената -  рекао је Предраг Ројевић.

Заинтересованим грађанима понуђено је да у пола цене замене спољне прозоре и врата на кућама и становима, набаве и инсталирају котлове и друге сегменте грејног система, а на конкурс су се јавили и средства добили мештани из свих насеља општине. 

Једна од корисница Јулијана Рогановић, каже да је реч о значајној подршци:

- Овај програм је заиста променио нашу свакодневицу. Уз помоћ државе и општине успећемо да заменимо врата и прозоре на целој кући, а уз то ћемо и смањити и месечне рачуне. То је вема велика и значајна подршка – каже Рогановић.

EUR/RSD 117.0386
Најновије вести