Фестивал “Арт Авлија“ у Баваништу у новом формату

БАВАНИШТЕ: Музички фестивал “Арт Авлија” који ове године носи и назив “Мултимедијални СМС” биће одржан седми пут сутра у Баваништу, у околини Панчева и Ковина.
note muzika
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

И ове године је варошица Баваниште домаћин јединственог европског фестивала музичке културе и уметности, с допуњеним називом “Арт Авлија Мултимедијални СМС (Слика-Музика-Скулптура) Фест”, јер је мешавина више уметничких праваца у култури.

У музичком делу програма учествују: Коћетов Квинтет, Петар З, Драган Чалина Квартет, Мункејџ, Ива Икон и Ди Луна Блуз Бенд & Наташа Губеринић, блуз састав, веома ангажован у Београду на клупским свиркама.

Омиљена Авлија (отворени, ограђени простор од 16 ари) отвориће врата посетиоцима већ од 11:30 часова.

Сам назив фестивала “Слика-Музика-Скулптура” указује на трансформацију класичног џез и блуз формата у прави мултимедијални догађај.

Напокон је остварена жеља спајања више уметничких праваца , а нашем позиву да учествују одазвали су се еминентни сликари, музичари, вајари Србије и Црне Горе, како би гостима у Авлији дочарали магију свог стваралаштва, стоји у саопштењу организатора, Удружења Артавлија - Артјард.

Цена улазнице за цео дан износи 3.000 динара, деца до 12 година не плаћају улаз. Због тренутне епидемиолошке ситуације доступно је само 200 карата.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести