Гастро фестивал у Љубовији: Панчевци скували најбољу рибљу чорбу

ЉУБОВИЈА: Друге суботе маја Љубовија традиционално постаје кулинарска престоница и место сјајних укуса, а Гастро фестивал и ове године привукао је бројне посетиоце, кулинарске мајсторе али и љубитеље доброг залогаја. 
riblja corba
Фото: Dnevnik (arhiva)

Учесници из свих крајева наше земље представили су кухињу свог краја, специјалитете и богатство укуса кухиња на Балкану. 
И домаћини су се показали у најбољем светлу, бројне екипе из Љубовије представиле су азбуковачке специјалитете. 

Кулинарско умеће и укусна храна чине незабилазан део туристичке понуде овог краја, а Гастро фестивал ове године обележили су лепо време, ведра лица, котлићи који се крчкају, песма, дружење, склапање нових пријатељстава. 

Конкуренција је била изузетна, све екипе су дале свој пун допринос да се представе у најбољем светлу, а посао судија није био ни мало лак. Дуго су обилазили такмичаре, дегустирали, враћали се и онда донели одлуку о победницима.

Награда за најбољу рибљу чорбу припала је Куварском друштву из Панчева, за најбољу етно трпезу награђено је Удружење жена “Незаборав” из Малог Зворника, а мајстор за прављење модерних јела овог пута је Марија Јакубив. 

У дисциплини пекарство прво место освојили су ТОО Нови Бечеј и Кнап из Новог Бечеја, а у посластичарству награду је освојила Милица Јовановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести