(ФОТО) ГИМНАЗИЈА „УРОШ ПРЕДИЋ” У ПАНЧЕВУ ПРОСЛАВИЛА 160 ГОДИНА Сведок богатог наслеђа

У дворани Културног центра Панчево, Гимназија „ Урош Предић“ прославила је 160 година од оснивања. Хорским извођењем почела је церемонија прославе, а комплетан програм Свечане академије припремили су ученици гимназије и њихови наставници.
1
Фото: Facebook Grad Pančevo

Том приликом обратио се и градоначелник Панчева Александар Стевановић, рекавши да годишњица није само број, већ сведок богатог наслеђа које су генерације пре нас почеле, а данашње настављају да изграђују.

– Поносно се присећамо имена попут Михајла Пупина, Исидоре Секулић, Милоша Црњанског и Уроша Предића, чије име носи наша школа. Гимназија није само институција образовања, већ и место где се негује љубав према знању, а њена дуговечност сведочи о посвећености свих запослених у школи током свих ових година постојања, не би ли пружили врхунско образовање младим људима – са поносом је истакао Стевановић. 

Фото: Facebook Grad Pančevo

Директорка Гимназије „Урош Предић“ Зорица Помар, похвалила се чињеницом да је уз безброј признања на такмичењима, бренд Гимназије школски хор, док професорски бенд слави две деценије постојања, а истакла је и чињеницу да снагу музичке секције показује „Гимназијски идол“, који највише негује рок.

Фото: Facebook Grad Pančevo

Једнако су важне и ликовна, лингвистичка, преводилачка, астрономска, новинарска и драмска секција. Фокус запослених је, каже, највише на развијању особина попут емпатије, доброчинства, разумевања и ученичке подршке, а нарочито је стављен фокус на побољшање односа ученик – професор – родитељ.  

Фото: Facebook Grad Pančevo

 И. Ба.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести