Гојковић у Врбасу најавила наставак радова на позоришту

ВРБАС: Потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић рекла је данас да је њено министарство спремно да помогне наставак радова како би Врбас добио своју позоришну зграду.
1
Фото: Tanjug/Goran Zlatković

Гојковић је У Врбасу данас обишла Дом културе, чија је изградња почела 1991. и рекла је да се током ове године преко пројекта „Градови у фокусу“ могу улагањем покренути радови на завршетку зграде, у којој се налази и позоришна сала.

"Ове године можемо да почнемо са првих 20 милиона динара како бисмо покренули поново радове. Уколико не кренемо брзо да радимо и ово што је до сада урађено ће пропасти. То је добра сала која предвиђа 450 места", рекла је Гојковић, која верује да би зграда позоришта могла бити отворена наредне године.

Додала је да је изгадња те зграде "неправедно запостављена", а реч је о 3.000 квадрата.

"Кад буде завршена то ће бити заиста респектабилно позориште", поручила је Гојковић, додајући да би требало размишљати и о неком новом позоришном фестивалу.

Гојковић је обишла и Музеј у Врбасу који захваљујући средствима Министарства културе реализује пројекат уређења и опремања изложбеног простора, којима су обезбеђени и набавка опреме за дигитализацију и презентацију културног наслеђа, као и радови на опремању ликовног депоа.

Навела је да је Министарство последњих неколико година пружило подршку Музеју у Врбасу са 4,5 милиона динара за осам пројеката, те оценила да је то сада музеј са добрим поставкама и да ће се наставити са улагањем у простор на отвореном иза зграде музеја, који може да служи као летња позорница за културна дешавања.

Председник општине Предраг Ројевић рекао је да се Врбас последњих година значајно развија и постаје поново пољопривредни, спортски, али и културни центар захваљујући подршци Владе Србије.

Навео је и да је један од приоритета општине завршетак Дома културе, те додао да је пренео министарки културе да грађани општине Врбас заслужују да имају културне садржаје, а не да одлазе на представе у Нови Сад, Београд и Суботицу.

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести