Грађевинска дозвола до краја године за спортску салу у Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Око 800 ученика Основне школе „Свети Сава”, иначе најстарије школе у бачкопаланачкој општини, највероватније ће од идуће школске године часове физичког васпитања имати у новој спортској сали.
1
Фото: Школа без сале има 800 ђака

Скоро пола века ова школа чека салу, а по речима Бранислава Шушнице, председника општине, ускоро ће чекању доћи крај. - Општинско Јавно предузеће „Стандард” завршава пројекат будуће спортске сале, а до краја године треба да се заврши сва законом потребна папирологија, и да се исходује грађевинска дозвола за ову инвестицију - рекао је Шушница. -Аплицираћемо за средства код Управе за капитална улагања АП Војводине, а о томе и о другим бројним пројектима разговарали смо недавно са Игором Мировићем, председником Покрајинске владе, приликом почетка изградње спортске сале у Деспотову.

Хала у Деспотову коштаће 115 милиона динара које обезбеђује Управа за капитална улагања, а рок за завршетак је шест месеци.

- Завршава се и тендер за спортску салу у Младенову, а када се заврше хале у Деспотову, Младенову и у бачкопаланачкој школи „Свети Сава” све веће месне заједнице имаће објекте за бављење спортом и физичком културом ученика, али и свих младих - додао је Шушница. - Спортске хале неће имати једино у малим месним заједницама, односно селима. Поређења ради треба рећи да у Војводини има чак и општина које немају спортску салу. Када се заврше ови послови свих седам сеоских школа имаће спортске сале, али и три паланачке основне школе, па и најстарија „Свети Сава” која и најдуже чека.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести