Градиће се винска кућа у Инђији

ИНЂИЈА: Трећи по реду Фестивал фрушкогорских вина одржан је у недељу испред Куће Војновића, где се представило тридесетак најбољих винарија са фрушкогорског поднебља. Инђијска вина изложиле су винарије Авен, Акуминкум, Комазец, Равница, Радојчић, Соколов замак, Стојановић, Херор и Шапат.
i
Фото: Youtube Printscreen

Фестивал је отворио председник општине Инђија Владимир Гак, који је истакао да је инђијски фестивал ове године значајно подигао организациону лествицу и најавио изградњу винске куће.

-То ће бити место где ће винари имати свој кутак за обуку, семинаре, дегустацију и друге активности- рекао је Гак.

На фестивалу су додељене и награде за најбоља вина, а у категорији белих, злато су освојиле винарија Мајорски из Старе Пазове за вино „Морава“, Војновић из Бегеча за „Совињон блан“ и Комазец из Инђије за „Палаву”.

Кад је реч о најбољим црвеним винима на инђијском фестивалу награђени су „Мерло каберне баланс“ винарије Авен и „Газдино црвено куве барик“ винарије Комазец.

Прво место у категорији розе вина заузела је инђијска винарија Комазец са вином „Розе Анђела“.

Инђијске винарије биле су најбоље и у категорији такозваних специјалних вина-„Бермет црвени“ из винарије Комазец, „Бермет црни танго“ из винарије Равница и „Бермет“из винарије Контић поделиле су златне пехаре.

Осим дегустације најбољих вина, посетиоци су уживали у кабареу „Вина и љубави“ Ивице Стојановића и Винодулије, као и концерту локалне групе „Старе куке“.

М. Сћ.

 

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести