Градска слава у Кикинди

КИКИНДА: Градска слава Свети Никола летњи обележена је пригодним програмом и славским обредом у свечаној сали Градске куће, где су проглашени и резултати конкурса за најбоље славске колаче.
в
Фото: Град Кикинда

Због епидемије изазване коронавирусом свечарило се нешто другачије, него у нормалним приликама, али достојанствено.

- Нисмо имали све заслужне и важне госте, али се надам да ћемо следеће године имати једну велику организацију, велико окупљање и већ препознатљиву литију као претходних година, тако да ћемо на тај начин вратити целу церемонију, како град и заслужује - рекао је градоначелник Кикинде Павле Марков.

Честитајући суграђанима славу Марков им је и овом приликом исказао захвалност што су показали чврсту дисциплину у претходном периоду, на сузбијању епидемије.

Славски обред у свечаној сали Градске куће обавили су свештеници Српске православне цркве, старешине кикиндских храмова Светог Николе и Светих Козме и Дамјана, Никола Мишковић и Бобан Петровић, а у улози кума славе био је члан Градског већа Кикинде Миливој Лињачки.

На традиционалном конкурсу за најбољи славски колач, који расписује Градска управа Кикинде, у конкуренцвији се нашло 18 славских колача појединаца и удружења. Према оцени стручног жирија признање за најбољи колач је припало Марији Накрајкућин из Удружења жена СПС-а. За најлепши изглед славског колача признање је припало Удружењу жена „Нарцис“ из Нових Козараца, док је најбољи укус имао колач из кикиндског Дома ученика „Никола Војводић“.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести