Градска управа Зрењанин и Циклонизација спровеле опсежне третмане

ЗРЕЊАНИН: Екипе новосадске „Циклонизације” извеле су третмане против одраслих форми комараца на целој територији града Зрењанина.
prskanje komarci VJankov
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о мерама у оквиру овогодишње систематске акције коју ово  предузеће спроводи у сарадњи са градском управом.

- На основу резултата мониторинга изведена је серија третмана са земље против одраслих комараца. Наше екипе извеле су третман на територији самог града 6. јуна, док су дан касније третмани изведени у свим приградским насељима и селима који припадају Граду Зрењанину – потврдио је Дарио Аћимовић, менаyер за односе са јавношћу „Циклонизације”.

Подсетимо, новосадска „Циклонизација” ове године на територији града Зрењанина спроводи акцију систаматска заштите здравља грађана од комараца, као акцију систематске заштите од крпеља. Екипе третмане изводе још од априла.

Систематска акција подрзумева мониторинг ларви и одраслих комараца, биолошке и хемијске третмане против ларви комараца са земље, воде и из ваздуха, као и третмане против одраслих форми комараца са земље, са воде и из ваздуха. Такође, подразумева и контролу успешности свих врста третмана. Претходних недеља, у неколико наврата, спроведене су серије ларвицисних третмна против комараца на извориштима на каналима и сталним барама. Ови третмани су извођени са земље и са воде из амфибијских возила, као и биолошким препаратима из хеликоптера.

Када је реч о крпељима, третмани се такође изводе током целе сезоне, али су најчешћи у пролеће и на јесен када су и крпељи најактивнији. Систематска акција обухвата паркове, шеталишта, игралишта, дечја игралишта и све друге уређене зелене јавне површине.    

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести