Хотел, бања и игралиште од 27 хектара за Нову Гајдобру

БАЧКА ПАЛАНКА: Нова Гајдобра, село на десетак километара од Бачке Паланке, са непуних 1.500 становника важи за уређено место, али за годину-две овде би могао да никне значајан објекат каквог нема у целој општини.
r
Фото: Youtube Printscreen

Одборници Скупштине општине Бачка Паланка, а после неколико година најављивања, усвојили су План детаљне регулације туристичко-рекреативне зоне у Новој Гајдобри. Она би се простирала на 27 хектара од канала ДТД до насеља и од атара на северозападу до државног пута на југоистоку.

Интересантно је да је овај пројекат приватна иницијатива и да га је покренуо и спреман је да га реализује Радивој Родић са породицом. Бачкопаланачка општина подржала је ову идеју и била суинвеститор Плана детаљне регулације. Надлежни кажу да је сада на реду исходовање грађевинске дозволе која се може очекивати у септембру ове године, па би, у том случају, радови могли да почну на пролеће 2020. године. План предвиђа различите типове туристичких садржаја – нови хотел и спа-велнес комплекс на отвореном. Предвиђени су спортски терени, едукативни и културни туризам, радионице, уметничке и етнолошке колоније... Предвиђен је и камп, или мирна оаза који су намењени суживоту са природом у пејсажној зони и окружењу. Пасивна понуда за будуће посетиоце будуће зоне предвиђа боравак у природи, парк са бројним садржајима за децу, а активна понуда на отвореном подразумева активности на спортским полигонима и игралиштима (кошарка, тенис, одбојка на песку, риболов....) Постојаће и велнес и спа садржаји на отвореном са језером, али и у склопу објеката. Предвиђено је улазно подручје и хотел са смештајним капацитетима.

Уз овакав комплекс подразумевају се нови саобраћајни коридори за прилаз зони. Планиран је продужетак постојеће Школске улице, али и изградња Нове 1 и Нове 2 улице. На каналу је планирана изградња мини-пристаништа, али и вожња чамцима и кајацима.

        М. Суџум

 

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести