Импровизовани пут у Зрењанину умало завадио комшије

ЗРЕЊАНИН: Пречица, односно импровизовани пут, који спаја Панчевачку и Улицу Лазе Костића у Зрењанину, скоро да је посвађао комшије.
1
Фото: Ж. Балабан

Овде је изграђена нова зграда, станари су усељени, а пут према Улици Лазе Костића, којој гравитирају и станари, није асфалтиран. Они кажу да им је пут обећан приликом усељења.

У међувремену је овај импровизовани пут насут и возила су се њиме кретала од нове зграде, односно Панчевачке, до Улице Лазе Костића. Но, једном броју становника овог дела града сметала је прашина која се подизала при сваком проласку возила тим путем.

-  Пут између Панчевачке и Лазе Костића ће бити асфалтиран, али не у овом тренутку. Верујем да ће се то догодити врло брзо – каже председник Савета Месне заједнице „Доситеј Обрадовић“ Душко Радишић.

Он објашњава да је на молбе станара, којима прашина омета нормалан живот, по путу насута земља као баријера, како се за сада не би користио.

- Чујем да је земља растурена и да се пут поново користи. Разумем да је некоме важно да до Улице Лазе Костића стигне један минут раније него када би, с друге стране, ишао асфалтним путем који већ постоји. Међутим, не разумем да због тог једног минута тај неко омета живот комшијама. Месна заједница је урадила оно што је могла. Не знам шта би више могла да учини, све док се импровизовани летњи пут не асфалтира, што јесте у плану – тврди Радишић.

И житељи овог дела града су нам потврдили да је земља уклоњена и да се тај пут поново користи.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести