Инђија - најбоље место за породицу

ИНЂИЈА: Натписима „Инђија -најбоље место за породицу“ на билбордима широм општине исказује се да ова средина пружа низ погодности као мало који град у Србији и окружењу.
1

Захваљујући изградњи новог вртића, од ове године Инђија више неће имати листу чекања за упис деце у предшколску установу.

У току је опремање новоизграђеног вртића, набавка намештаја, кухиње и пратећих садржаја, а почетак рада се очекује за неколико недеља. Од 1. априла родитељи са територије општине Инђија моћи ће електронски и бесплатно да пријаве децу за упис у Предшколску установу „Бошко Буха“, на Порталу еУправа, једноставним попуњавањем онлајн обрасца.

Након што сва деца буду уписана, у Општини Инђија планирају да обезбеде финансијска средства како би искључили обавезу родитеља да плаћају боравак деце у вртићу. Циљ је да се омогући да сва деца бесплатно бораве у објектима предшколске установе.

Осим најмлађих Општина Инђија прати и своје студенте издвајањем по 17.000 динара месечно за стипендије. Локална самоуправа дели лаптоп рачунаре вуковцима и истакнутим спортистима, финансира вантелесну оплодњу, годинама обезбеђује бесплатан превоз за ђаке и пензионере.

За прворођено и треће дете у породици исплаћује се једнократна помоћ у износу од 50.000 динара, деле се ауто-седишта за децу, као никад до сада улаже се у побољшању школске инфраструктуре, како у граду тако и у селима.

Оно што је пресудни аргумент кад се тврди да је Инђија најбоље место за породицу је податак да овде ко год жели да ради - може пронаћи посао. То му гарантује да може да издржава породицу и живи нормално, поручују из локалне самоуправе.

- Са друге стране општина се све више уређује, имамо озбиљну привредну активност која упућује да ћемо ускоро имати велики скок плата у Инђији, осам или девет зграда се тренутно зида, а станови се распродају већ на пројектној документацији – рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

Не треба заборавити да овде постоје квалитетни културни и спортски садржаји и оно што је прошле године започето јесте значајно улагање у туристичке потенцијале којим Инђија обилује. Када се на то дода да ће се у наредном периоду у потпуности реконструисати парковске површине, пешачке стазе, поставити мобилијари за децу, унапредити и изградити недостајућа инфраструктура у свим селима, завршити спортска хала и изградити затворени градски базен као и бројни „мањи“ пројекти, можемо закључити да је Инђија заиста најбоље место за породицу, поручују из ове сремске општине.

В. Х.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести