Инђијски водовод стигао и у Чортановце, цена прикључка минимална

ЧОРТАНОВЦИ: Изградња водоводне мреже дуге око седам и по километара завршена је у Чортановцима и питање је дана када ће вода у домаћинствима потећи из градског водовода, о којем брине ЈКП „Водовод и канализација” у Инђији.
cortanovci vodovod
Фото: Dnevnik (Arhiva)

Овим ће се сва места у општини Инђија снабдевати из градског водовода, па Чортановци неће више бити изузетак.

У току је уговарање прикључака са житељима Чортановцима, пошто је инвестиција сасвим завршена, каже директор ЈКП „Водовод и канализација” Драгољуб Трифуновић.

Како наводи, цена прикључка је око 50.000 динара, уз могућност да се плати на 10 до 12 рата.

Према његовим речима, вода ће бити у славинама одмах по потписивању уговора. У Чортановцима је 875 домаћинстава и до сада је око 60 одсто породица заинтересовано да се снабдева водом из градског водовода.  

Анкета предузећа „Водовод и канализација” је показала и да има између 16 и 17 одсто породица које не жели да имају прикључак, вероватно што имају своје бунаре, док је око 25 одсто кућа закључано, па ће радници предузећа морати више пута да одлази на адресе, како би домаћине обавестили о новој могућности снабдевања водом.

Директор Трифуновић истиче да је цена прикључка минимална, јер је предузеће у обрачун узело само трошкове које је имало за материјал, а није обрачунало своје услуге.

Спремни смо да изађемо у сусрет житељима Чортановаца и тако што ћемо организовати потписивање уговора за прикључак, да не би морали да долазе у Инђију, казао је директор Трифуновић.

Изградња водоводне мреже почела је у марту 2015. године у две фазе.

Новац су обезбедили Покрајински секретаријат за привреду, водопривреду и шумарство и Управа за капиталне инвестиције АП Војводине.

Протеклих месеци интензивно се радило на постављању и дезинфекцији повезних цевовода који никад нису употребљавани, а након урађених анализа, стекли су се све услови за прикључење и експлоатацију воде.

З. Делић

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести