Из Делиблатске пешчаре уклоњено пет тона отпада

БЕОГРАД: У оквиру пројекта "Делиблатска пешчара будућим генерацијама" уклоњено је пет тона различитог отпада из западног дела Делиблатске пешчаре на територији Воловске паше у близини насеља Леанка.
deliblatska pescara
Фото: Youtube Printscreen

Еко акцији одазвали су се људи добре воље из Београда, Панчева, Новог Сада, Вршца, Ковина, Алибунара и Долова, наводи се на Енергетском порталу

Значајни допринос пружили су и друштво пчелара "Банатски пчелари" из Долова, Војводина шуме, ШГ Банат, Планинарско-смушарско друштво "Вршачка кула" из Вршца и Одред извиђача Црна рода, као и ђаци из ОШ "Аксентије Максимовић" из Долова.

Овом приликом координатор пројекта Бојан Војнов је најавио почетак обележавања и опремања еко стазе "Стаза степских божура" на локалитету Воловске паше, као и наставак чишћења западног дела Делиблатске пешчаре.

Пројекат "Делиблатска пешчара будућим генерацијама" спроводи се под покровитељством Министарства заштите животне средине, а и уз подршку компаније Ветроелектране Балкана, Војводина шума, Завода за заштиту споменика културе Панчево, МЗ Долово, Дома културе "25. мај" Долово и ОШ "Аксентије Максимовић".

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести