Изабрани најуспешнији сомборски спортисти године

СОМБОР: Као једна од колевки спорта на овим просторима, Сомбор не оскудева ни данас у атлетама који с поносом проносе име родног града по светским меридијанима, па им се и ове године град на скроман начин одужио, вреднујући њихове резултате.
с
Фото: Град Сомбор

Тако је Спортски савез града, уз подршку локалне самоуправе у Народном позоришту организовао свечано проглашење „Избора спортисте града Сомбора за 2022. годину.

У категорији олимпијских спортова међу пиониркама најбоља је била Ања Локнар из Кајак клуба „Дунав“, друго место припало је Мануели Секулић из Атлетског клуба „Маратон”, а треће место Александри Станић из Бициклистичког клуба „Лотус Тим“. У истој категорији међу пионирима прво место припало је Луки Зелићу из Рвачког клуба „Соко“, друго Филипу Ћурчићу из Пливачког клуба Сомбор,  а треће Срђану Тодоровићу из Рвачког клуба „Раднички“, а када су екипни спортови у питању, најбољи пионир је Вељко Павловић из Рукометног клуба „Сомбор“. Међу кадеткињама најбоља је била Жофи Хорват из Кајак клуба „Дунав“, а друго место је припало Марији Лукић из Боксерског клуба „Сомбор“, најбољи кадет је Михајло Дадић из Кајак клуба „Дунав“, друго место припало је Вељку Ристићу из БК „Сомбор“, а треће његовог колеге из истог боксерског клуба. У категорији олимпијскох спортова најбоља јуниорка је Драгана Јовановић из БК „Сомбор“, друга је Елеонора Нађ из Кајак клуба „Бездан“, а треће Тина Пелајић из Клуба дизача тегова „Раднички“. За најбољег јуниора у категорији олимпијских спортова проглашен је Михајло Столић из БК „Лотус Тим“, на другом месту нашао се Александар Бераров из Рвачког клуба „Соко“, а треће место деле боксери Северyан Гаши и Владимир Бериша.

У категорији олимпијских спортова најбоља сениорка је Yенифер Бошњак из Кајак клуба „Дунав“, а међу сениорима Омер Аметовић из БК „Сомбор“, другопласирани је Ервин Холперт из Кајак клуба „Сомбор“, а трећепласирани Стефан Лишчевић из Рвачког клуба „Раднички“. Најуспешнија сениорка у екипним спортовима је Јелена Кукуљ из Одбојкашког клуба „Волејстарс“, а без признања нису остали ни тренери, па је тако признање за најуспешнијег тренера у олимпијским спортовима припало тренеру Боксерског клуба „Сомбор“ Стојану Кнежевићу.

Као најбољи спортисти са инвалидитетом проглашени су Катарина Галамбош и Винко Лемић из Спортског удружења за инклузивни yудо „Сенсеи – ин“. Специјално признање за допринос и развој спорта у Сомбору додељено је Душану Пашићу и Душану Козлини. Ни ове године без признања градског Спортског савеза није остао прослављени кошаркашки ас Никола Јокић који је, уз посредовање његовог оца Бранислава, примио награду за врхунске спортске резултате ван Сомбора, допринос и популаризацију спорта, а признање за животно дело додељено је фудбалском стручњаку Велимиру Шаргићу.   

М. Мћ.

EUR/RSD 117.0386
Најновије вести