Једриличарски клуб из Беле Цркве добио нов чамац

БЕЛА ЦРКВА: Једриличарски клуб „Панонија 1975” недавно је добио нов чамац, који ће користити за тренинге и регате на рекама. Чамац су набавили уз помоћ Спортског савеза општине Бела Црква.
д
Фото: infobc.rs

- У протеклом периоду клуб је имао запажене резултате и привукао велики број деце и младих - рекао је члан Управног одбора Спортског савеза Бела Црква Дарко Остојић. - Препознали смо њихове напоре и уз подршку председнице општине Виолете Симић, омогућили смо набавку чамца. Једрење је изузетно атрактиван спорт, све више деце пролази кроз школу једрења и надамо се да ће у будућности имати још боље резултате.

Овај чамац посебно је значајан за безбедност такмичара Једриличарског клуба „Панонија 1975“.

- Једрење је специфичан спорт, када је ветар има и таласа и чамац нам значи да правовремено реагујемо уколико се нека једрилица преврне на води. Захваљујемо се Спортском савезу и председници општине на овом чамцу, првенствено ради безбедности наших најмлађих чланова. У наредном периоду моћи ћемо да организујемо и регату на Дунаву што ће бити посебно интересантно - истиче члан Управе клуба Горан Миленковић.

Једриличарски клуб „Панонија 1975“ броји 50 чланова, од којих је 30 активних такмичара.

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести