ЈКП „Водовод и канализација” о снабдевању Зрењанина: Нешто бољи притисак воде

ЗРЕЊАНИН: Након што је ЈКП „Водовод и канализација“ преузело водоснабдевање града, оно је стабилно и нема више притужби грађана, тврде у овом зрењанинском јавном предузећу.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

Како најављују, до краја недеље доћи ће до додатног побољшања притиска воде у мрежи, а уједно је упућен апел грађанима да се вода користи рационално. Подсетимо, у петак, 3. јула, нешто после 16 часова, ЈКП „Водовод и канализација“ је преузело водоснабдевање града од постројења за пречишћавање питке воде. Од тада се водоснабдевање обавља директно са изворишта.

„Целокупан поступак преласка водоснабдевања биће окончан до краја ове недеље. То је време које је потребно да би се нормализовало стање након честих осцилација притиска воде у мрежи током снабдевања града преко постројења. Поред стабилизације, до краја недеље доћи ће и до додатног побољшања притиска воде у мрежи, кажу у „Водоводу“.

До тада је могуће да у шпицевима, када у летњем периоду највише долази до нерационалне потрошње воде, односно од 20 до 22 часа, и викендом у раним поподневним часовима, дође до мањег пада притиска воде на вишим спратовима објеката колективног становања.

„Из тог разлога, апелујемо на кориснике да воду користе рационално. Нека је не користе за заливање травњака, башти, тротоара и слично. Тиме пружају могућност суграђанима у вишеспратницама да имају увек стабилан притисак воде у мрежи“, истичу у предузећу.

У „Водоводу“ тврде да су након преузимања водоснабдевања и стабилизације притиска воде у мрежи престале притужбе грађана, којих је у протеклих седам дана било у великом броју. Од суботе, тврде у предузећу, нема евидентиране ни једне жалбе.

„ЈКП „Водовод и канализација“ се захваљује свим корисницима на разумевању. Менаџмент и сви запослени ће уложити максималне напоре да се обезбеди уредно и стабилно водоснабдевање на територији целог града“, додаје се у саопштењу.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести