КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА „ПАНОНСКЕ ТЕРМЕ” ПОЛОЖЕН У ИНЂИЈИ Све ће да сија! Погледајте будући сремачки луксуз 

Положен је камен темељац на површини од шест хектара у Инђији за изградњу аква парка „Панонске терме” и у плану је да базени буду отворени у мају идуће године.
а
Фото: Општина Инђија

Комплекс ће се простирати на површини од више од 16.000 квадратних метара и према проценама моћи ће да прими од 2.000 до 3.000 купача дневно. У првој фази ће бити изграђена по три отворена и затворена базена са додатним садржајима и у плану је изградња хотела. Ипак, за почетак је потребно направити бушотину дубине 1.100 метара, одакле ће потећи термална вода од око 65 степени Целзијуса, капацитета 35 литара у секунди.

Овакву инвестицију чекали смо најмање осам година. Пројекат нема само локални, већ и регионални значај (Владимир Гак)

Председник Општине Инђија Владимир Гак приликом полагања камена темељца истакао је да је у питању инвестиција од 12 милиона евра, пета у низу таквих у власништву компаније „Вода Синђелић Руц Ждрело”, као и да ће бити отворено 150 нових радних места.

Фото: Општина Инђија

150 нових радних места

- Нову туристичку понуду чиниће укупно 12 базена, при чему су спољашњи замишљени као мала језера, те луксузни хотел, велнес и спа центар, ауто-камп, летња позорница паркови за децу и неколико отворених спортских терена – рекао је Гак. - Садржаји у аква парку биће на европском нивоу, као и хотел који ће имати капацитет од око 89 соба. Овакву инвестицију чекали смо најмање осам година. Пројекат нема само локални, већ и регионални значај, јер ће привући туристе из целе Војводине и више неће бити потребе да грађани за овакве садржаје одлазе у Мађарску или Словенију.

За почетак је потребно направити бушотину дубине 1.100 метара, одакле ће потећи термална вода од око 65 степени Целзијуса, капацитета 35 литара у секунди
Фото: Општина Инђија

Фирма која ће градити аква парк у Инђији је „Вода Синђелић Руц Ждрело” и у Србији има четири огранка и то „МДМ Терме” у Врњачкој Бањи, „Млавске терме” у Петровцу на Млави и „Соко терме” у Сокобањи, док ће у Инђији бити четврти огранак.

С. Ковач

Фото: Општина Инђија

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести