Кањижа: Преглед комбајна 2.200, трактора 1.200 динара

КАЊИЖА: Почињу припреме за жетву у кањишкој општини, па ће учесници у жетвеним радовима морати извршити технички преглед пољопривредне механизације да би се утврдила њихова опремљеност у погледу противпожарне заштите.
1
Фото: Dnevnik.rs

Комисија за преглед пољоприврендих машина Општинског ватрогасног савеза Кањиже ће обавити преглед свих комбајна и трактора, који ће обављати вршидбу, вршити превоз рода и сламе као и пресовање сламе.

Комисија ће преглед до 14.јуна обављати преглед у свим насељима, према утврђеном распореду. Пољопривреднике ће преглед комбајна стајати 2.200, а трактора 1.200 динара, што ће се плаћати на лицу места.

Прегледи пољопривредне механизације почели су у понедељак 4.јуна у насељу Долине. Паори из Трешњевца своје комбајне и тракторе треба да припреме данас код товаришта стоке и на Пијачном тргу, док ће се у Кањижи преглед обавити 7.јуна на Вашаришту, а истог дана биће и у Адорјану код НИС Нафтагаса. 

У Мартоношу ће противпорарна визита жетвене механизације бити 8.јуна код фудбалског игралишта, у Малим Пијацама ће се обавити 11.јуна код Вашаришта и силоса, а 12.јуна је у Хоргошу у дворишту Месне заједнице.

Комисија за преглед пољопривредне механизације ће 13. и 14. јуна, обилазити власнике машина који се оправдано не могу одазвати на заказаним местима у предвиђеним терминима.

У Општинском ватрогасном савезу Кањиће објашњавају да би се удовољило условима за учешће у жетвеним радовима, поред испуњавања других прописа, власници на сваком комбајну морају обезбедити баждарени апарат за гашење пожара од девет килограма, ашов, лопату, разбијач варница и кутију прве помоћи.

За тракторе мора се поседовати баждарени апарат за гашење пожара од два или три килограма и разбијач варница. Поред тога, акумулатори и други електрични водови морају бити обложени изолационом материјалом.  У Ватрогасном дому у Кањижи радним данима од 7 до 14 сати организовање је баждарење апарата за гашење пожара.

М. Митровић

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести