Караван радости и пријатељства у Кикинди

КИКИНДА: Спортске игре младих одржане су седми пут у Кикинди, уз учешће више од 200 ђака, а представљају истински караван радости и пријатељства.
1
Фото: kikinda.org.rs

Овогодишњи циклус такмичења и гостовања по Војводини започео је у Кикинди, а  млади су се надметали у пет спортова.

Поред фудбала и одбојке, такмичили су се још у атлетици, баскету и „између две ватре”. Градска управа Кикинде, и овога пута, подржала је највећу манифестацију аматерског спорта у Европи, чији је основни циљ промоција здравог начина живота.

Члан Градског већа Кикинде за спорт и омладину Драган Пецарски констатовао је да су ранијих година са завршне манифестације у Сплиту млади спортисти из Кикинде редовно доносили медаље.

- Као град спорта и средина која брине о младима, драго нам је што је овај караван поново у Кикинди. Нашим младим спортистима желим сву срећу. Најбољи ће изборити пласман на регионално, а потом и на државно такмичење, које ће се током јула одржати на Златибору. Најбоље младе спортисте Србије, средином августа, очекује одлазак у Сплит на финале Спортских игара младих. Надам се да ће међу њима бити и наши млади суграђани - рекао је Пецарски.

Председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов Бакић наглашава да су са великим задовољством подржали ову спортску манифестацију регионалног карактера.

- Уз поштовање свих прописаних мера, деци је омогућено да се такмиче и буду најбољи промотери спорта и здравих стилова живота- оценила је она.

Ученик кикиндске Основне школе „Жарко Зрењанин” Предраг Љубичић, опробао се у фудбалу, а ово су његове прве Спортске игре младих.

-Свечано отварање је било лепо, а и само такмичење. Надам се повољном резултату - оптимиста је Љубичић.

М. Митровић

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести