Кикинда четири дана у знаку 36. Дана лудаје

КИКИНДА: Најзначајнија и најмасовнија туристичка манифестација на северу Баната 36. „Дани лудаје” почела је јуче дечијим програмима и мини сајмом предузетништва и потрајаће до недеље.
д
Фото: Приватна архива

Туристичка организација и други посленици, потрудили су се да четвородневни програм буде разноврстан и садржајан, па се очекује велики број гостију из наше земље и иностранства.

Кикинђани су за „Дане лудаје” пригодним промоцијама госте позивали у Бору, Београду, Новом Саду, Суботици и Сомбору, а као што је то било и претходних, у уторак су програм представили у Темишвару, јер негују изузетну сарадњу са комшијама из Румуније, одакле долази највише иностраних гостију. У Темишвару је промоција уприличена у елитном ресторану „Лојд” власника Јавора Радованковића, где су позив житељима Темишвара и околних места да посете Кикинду у време „Дана лудаје” упутили члан Градског већа Кикинде Саше Танацков, Маријана Мирков из Туристичке организације Кикинде, а на промоцији су говорили конзул Републике Србије у Темишвару Марија Шошић и потпредседник Савеза Срба у Румунији Борко Јоргован.

Потпредседник Савеза Срба у Румунији Борко Јоргован наглашава да је свака манифестација с обе стране границе добар повод за дружење људи и неговање пријатељских веза.


Вечерас „Рибља чорба”, сутра Цеца

У Народном музеју постављена је изложба „Командант Угљеша” о Угљеши Терзину, у Народној библиотеци су изложба и књижевно вече „Плодови јесени” уз проглашење најбољих ликовних и летерарних радова. Простор Галерије „Тера” испуниће изложба слика Ане Вртачник.

За данашње поподне у дворишту Курије заказан је карневал масикраних предшколаца, потом и журка за најмлађе, а у Културном центру се отвара изложба „Јесење боје” Душка Ковача. На тргу вечерњу забаву зачиниће концерти група „Кербер” и „Рибља чорба”.

Домаћини сутра, за почетак ударног дана, спремају „Банатски фруштук”, „Гостињску собу” и „Европски кутак”. Атрактивано је увек мерење и проглашење најбољих произвођача најтежих бундева и најдужих тикава, ритам забави даће Градски оркестар и мажореткиње из Херцег Новог, а од 21 сат је концерт Светлане Цеце Ражњатовић. „Банатски фруштук” се приређује и у недељу, а за време „Дана лудаје” одржаће се више спортских приредби, кулинарско такмичење „Кикиндска златна јесен”, као и други забавни садржаји, а у недељу у 20 сати је концерт Звонка Богдана.


- Савез Срба из Румуније радо учествује у културним и другим програмима на манифестацији у Кикинди и драго нам је да можемо да промовишемо и да се дичимо тим манифестацијама овде у Румунији – рекао је Јоргован.    

Власник „Лојда” Јавор Радованковић каже да је ранијих година редовно долазио у Кикинду и потврдио да неће пропустити суботу, најпосећенији ударни дан „Дана лудаје”. 

- Мора да се дође у Кикинду, да се пробају изврсни специјалитети од бундеве, да се лепо проведемо и дружимо – казао је.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести