Кикинда: Никола Халај проглашен за најбољег у генерацији ВШССОВ

КИКИНДА: Висока школа струковних студија за образовање васпитача Кикинда, са традицијом дугом 68 година, сврстава се у ред најстаријих васпитачких школа у Србији, а препознатљива је по свом раду и квалитету.
k
Фото: kikinda.org.rs

Свечаном академијом и доделом диплома, навела је Ангела Месарош, директорица школе, обележен је Дан установе и Дан студената:

„Свечано обележавамо овај важан дан. Традиционално на овај дан уручујемо дипломе студентима који су завршили основне и мастер струковне студије.”

Радост је доћи у Кикинду, у једну од школа које креирају нашу будућност, рекао је на свечаној додели диплома, професор др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност:

„Пуноћа наше радости је у чињеници да је овде јединствена фабрика оних који ће сутра пренети не само знања већ и вредности које будуће друштво тражи од нас. То су сигурно нови захтеви у раду, у етици у естетици, а то могу само учитељи и васпитачи. Једна нова генерација стасава и она ће показати оно што је највећи капитал нашег друштва.“

Основне и мастер струковне студије у овој образовној установи прошле године завршила су 122 студента, а за најбољег у генерацији проглашен је Никола Халај.

„Мени лично није ништа било тешко, обзиром да сам се пронашао у овој професији. Највише је оставило утисак баш то што професори имају разумевања и што се цени креативност што је код мене изражено. Креативни пут ка овој титули за мене оставило највећи утисак. Тренутно сам на мастер студијама, тако да су моји планови да следеће године завршим мастер студије и да дипломирам. Било би лепо да се укаже прилика да радим у вртићу, или у професији која има неке везе са радом са децом.“

Фото: kikinda.org.rs

Свечаности је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица ГВ. Она је похвалила рад школе и честитала Дан свим студентима као и предавачима:

„Сматрам да је догађај врло битан, као и ова установа, која већ седму деценију успешно егзистира и школује исто тако квалитетан васпитачки кадар, који ће, надамо се и остати у нашем граду.“

Данас је Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди савремена васпитно-образовна институција која испуњава све стандарде Комисије за акредитацију и проверу квалитета, са основним струковним студијама првог степена и мастер струковним студијама другог степена. Настава на основним струковним студијама реализује се на два студијска програма: Струковни васпитач деце предшколског узраста и Струковни васпитач за традиционалне игре.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести