Компанија „Алипласт” планира да гради халу у Шимановцима

ПЕЋИНЦИ: Општини Пећинци је веома важно да остварује сталну комуникацију и сарадњу са привредницима.
1
Фото: Dnevnik.rs

Председник општине Пећинци Жељко Трбовић понудио је компанији „Алипласт” која послује у Шимановцима помоћ локалне самаоуправе у проналажењу будуће локације за градњу, указујући да ће општинска администрација пружити сву могућу логистичку подршку у реализације планова ове компаније који су везани за изградњу хале.

Према речима Бојана Јовичића, директора компаније „Алипласт”, која послује две године у Шимановцима, она је део међународне групе која има фабрике у Пољској, Белгији, Француској и Енглеској.

- План је да се у будућности из фабрике у Шимановцима покрива цела бивша Југославија и још неке земље Балкана. Што се тиче саме локације у Шимановцима и сарадње са пећиначком локалном самоуправом, до сада је све било на највишем могућем ниову. Нисмо ни имали неких великих проблема, али кад год нам је пажња општине била потребна одговор је стизао врло брзо – истакао је Јовичић.

Основна делатност „Алипласта” је трговина алуминијумским профилима који се користе у грађевинарству, као и додатне услуге фарбања профила. Профиле, указао је Јовичић, увози из фабрике у Пољској , а у плану компаније је да почне да тражи адекватан простор на којем би изградили своју халу, јер су тренутно у закупу.

- У својој хали би покренули и производњу алуминијумских профила и због тога нам је сарадња са локалном самоуправом важна  - нагласио је Јовичић.

Љ.М.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести