Комплекс отворених базена у Бечеју отвара врата у петак

БЕЧЕЈ: Висока температура ваздуха већ у мају, а хладна вода у Тиси, па није ни чудо што Бечејце интересује када ће врата отворити комплекс отворених базена овдашњег спортског центра.
1
Фото: В. Јанков

  Сезона купања на отвореном почиње у петак, 10. јуна и тог дана ће за све бити бесплатан улаз, потврдио је директор Спортског центра Чаба Андрушко. 

- У јануару смо кориговали цене улазница. Дневна карта сада кошта 250, а породична са четири уласка 750 динара. Сезонска карта са 10 улазака је 1.200, од 18 улазака кошта 2.800, а са 35 улазака је 5.000 динара, уз напомену да предшколска деца не плаћају улаз – каже Андрушко.


Топла вода у базенима

Три мања базена у бечејском комплексу базена пуне се геотермалном водом, а олимпијски има оптималну температуру воде, пошто се у случају потребе вода догрева. Радно време базена је од 7 до 22 сата. Купачи га користе од 9 до 19, а пре и после тога у води су спортисти у оквиру организованих тренинга клубова. 
Завладају ли тропске врућине, активира се ноћно купање од 22 до два сата иза помоћи. За кориснике услуга базена паркинг испред комплекса је бесплатан. 


Минуле седмице било је радно у базенском комплексу где се придружило и мноштво средњошколаца у акцији уређивања. 

-Током априла смо реконстрисали најмањи, „беби“ базен са геотермалном водом. Инвестицију вредну 1,2 милиона динара обезбедили смо путем конкурса из покрајинског фонда. У плану нам је да исто урадимо и са другим базеном који се пуни геотермалном водом, најближем објекту Јодне бање, проследили смо пројектну документацију Покрајинском секретаријату за омладину и спорт и очекујемо да у догледно време и тај базен адекватно санирамо. Окружење базена и уређење спортско-рекреационих терена је у завршној фази и ту су нам умногоме помогли ученици све три средње школе, Гимназије, Економско-трговинске и Техничке, па ће током јуна за њих бити бесплатан улаз – обећава директор.

Водом се пуни и олимпијски базен, а квалитет узорака воде анализираће Институт за јавно здравље Војводине, који током целе сезоне сваког уторка контролише узорке воде из бечејских базена. У редовима запослених постоје два лиценцирана спасиоца, а за предстојећу сезону биће ангажовано још 10 спасилаца, који су успешно завршили обуку за спасиоце и имају потребне лиценце. Већ од првог дана сезоне почеће да раде и угоститељски пунктови у базенском комплексу.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести