Комуналац поднео кривичне пријаве због подметања пожара

ВРБАС: За два дана забележена су три пожара на трима депонијама у општини Врбас. Стога, ЈКП „Комуналац“ поднело је надлежном Тужилаштву кривичну пријаву против НН лица због сумње да су подметнули пожар на главној Градској депонији и дивљој депонији грађевинског отпада.
2
Фото: Комуналац Врбас

Сеоска месна заједница поднеће тужбу против познатих починилаца који су изазвали пожар на депонији у Равном Селу који је, срећом, брзо локализован.

С обзиром на то да је пожар кренуо са прилазног пута Грађевинске депоније, те да је немогуће да се запали тврд грађевиснки материјал, јасно је да су несавесни починиоци узроковали ватру. Такође, није могуће да се ватра разнесе са Градске депоније на Грађевинску депонију, јер су прилично удаљене једна од друге, деле их вода, шума и оранице. Не постоји ни могућност да да је  пожар кренуо из утробе Градске депоније, тј, да је дошло до самозапаљења, јер ватра није избила у средишњем делу где је могуће да се накупи метан, већ на ободу сметлишта.

Полиција и комунални инспектори су на лицу места.

Подсетимо, уз помоћ ватрогасаца, у суботу је локализован пожар на Градској депонији у Врбасу. Радници ЈКП „Комуналац“ разастирали су земљу по угроженој површини, али јак ветар поново је покренуо ватру, те су екипе изнова интервенисале. У међувремену забележени су и пожари на дивљој депонији грађевинског материјала у Врбасу, као и на сметлишту у Равном Селу.

ЈКП „Комуналац“ свакодневно уређује депонију равнањем, попуњавањем депресија и превлачењем земљаног слоја преко земљане тампон зоне. Претходне године, приликом радова на  изградњи брзе пруге у Врбасу, велика количина земље која је остала (близу 200 камиона), превезена је на  Градску депонију по чијој површини је насута.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести