Комуналци непрекидно отклањали последице невремена у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Последице јаког невремена које је у петак захватило Зрењанин, када је пало више од 80 литара кише по квадратном метру, отклањане су и током викенда.
д
Фото: Dnevnik.rs

Велике количине падавина створиле су значајне проблеме у функционисању атмосферске и фекалне канализације, поплављена је путна инфраструктура, а изазвани су и кварови на уличној водоводној мрежи.

Екипе Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” од петка увече налазиле су се на терену и непрекидно су отклањале последице невремена. Том приликом била су ангажована сва расположива средства – специјализована возила за одгушење канализације, мобилне пумпе, возила и механизација, а у сваком тренутку је на терену било и више од 50 радника предузећа. Паралелно су се отклањали и мањи кварови настали на водоводној мрежи.

- Регистрован је већи квар на мрежи у насељу 4. јули, са обилним изливањем воде. Да би се спречило цурење воде у већим количинама и могућност угрожавања објеката и возила у непосредној близини, прекинуто је водоснабдевање у једном делу тог градског насеља. Наше екипе су, уз употребу тешке механизације, санирале квар, после чега је обезбеђено уредно водоснабдевање – навео је Синиша Гајин, руководилац Службе информисања и пословних комуникација ЈКП „Водовод и канализација”.

Радове је додатно отежавала инфраструктура, односно каблови других предузећа, као и разгранато корење дрвета испод ког се налазило само место квара. Квар је успешно саниран, без оштећења каблова, а уз значајне напоре радника предузећа, сачувано је и стабло дрвета.


Загушена мрежа канала

Екипе ЈКП „Водовод и канализација” наставиле су да одгушују канализационе мреже и уклањају атмосферске воде на основу пријава корисника и наставиће са тим активностима до потпуног решавања пријављених проблема.

Сви корисници који уоче проблеме у функционисању канализационе мреже проузроковане невременом о томе могу обавестити „Водовод и канализацију” на телефон диспечерске службе 023/534-097.


- Завршетком радова на отклањању кварова на водоводној мрежи у Меленачкој улици, и непосредно пре тога у насељу 4. јули, завршен је посао око санације штете на водоводној мрежи изазване снажним невременом које је погодило наш град. Захваљујући великом залагању и стручности наших екипа, водоснабдевање на територији целог града је стабилно и уредно – истакао је Гајин.

Радници „Водовода” уклањали су воду и са коловоза. Прво се интервенисало у Болници и њеној непосредној околини, затим на свим кључним црпним станицама за прикупљање отпадних вода, онда на кључним саобраћајницама, као што су надвожњак, магистрала и путеви приоритетног значаја, а потом и у улицама и на местима где је дошло до највећег задржавања атмосферских вода и где су проблеми у функционисању канализационе мреже били највећи.

- У суботу су три екипе уклањале воду са путних површина у Првомајској, Константина Данила, Уроша Предића, код Нове пијаце, Шећеране, код Медицинске школе, и у поподневним часовима уклоњена је сва нагомилана атмосферска вода са свих саобраћајница у граду. Такође, у потпуности су оспособљене све црпне станице предузећа за прикупљање отпадних вода, па је готово у потпуности очишћена и проходна комплетна атмосферска и отпадна канализациона мрежа – саопштио је Гајин.

Ж. Балабан

 

Пројекат „Зрењанинска хроника“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести