У Ковину ће добити ултразвучни колор-доплер за неурологију

КОВИН: Специјалној болници за психијатријске болести „Ковин“ у Ковину су додељена средства у износу од 4,86 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплер апарата, а на основу учешћа на конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство.
к
Фото: Youtube Printscreen

Поред тога, још 5,28 милиона динара намењено је за набавку осам монитора за праћење виталних функција пацијената, са централном станицом. Са та два пројекта ковинска установа прелази суму од 10 милиона динара.

Осим учешћа на конкурсу за финансирање односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у 2020. години, ковинска установа добила је и бесповратна подстицајна средстава, 2,7 милиона динара, за суфинансирање реализације пројекта штедљиве расвете, од Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Сва опредељена средства за медицинску опрему доприносе свеобухватној дијагностици и квалитету здравствене заштите наше установе, саопштили су из Специјалне болнице.

Нов ултразвучни колор доплер апарат ће служити као врло значајна метода на неурологији, у дијагностици одређених болести, као и за снимање крвних судова врата, главе, ултразвук абдомена и периферних крвних судова. За праћење виталних функција код витално угрожених пацијената од неуролошких обољења, ради успешнијег лечења, од изузетног значаја биће нови пацијент монитори.

У саопштењу се подсећа да је у претходном периоду, АП Војводина, Управа за капитална улагања финансирала куповину ЕМНГ апарата (електромионеурографија) у износу од 3,78 милиона динара, куповину ЕЕГ уре?аја (електроенцефалограф) у износу од 2.78 милиона, набавку рендгена од 7,16 милиона динара. Болница је добила и аутоматски парни стерилизатор аутоклав.    

В. Х.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести