Кредит за капитална улагања

КОВАЧИЦА: На заседању Скупштине општине Ковачица највећу пажњу изазвало је доношење одлуке о задуживању општинске касе ради улагања у капиталне инвестиције.

Полемика је вођена између актуелног председника општине Милана Гарашевића из редова Српске напредне странке и његовог претходника, сада шефа позиционе одборничке групе Демократске странке Мирослава Кришана.

Одлуку о задуживању општине Ковачица ради улагања у капиталне инвестиције у износу од 49 милиона динара, једногласно с 24 гласа су донели одборници владајуће коалиције, јер су одборници опозиције наставили праксу да пре изјашњавања напуштају заседање општинског парламента.
Буyетом општине Ковачица за 2017. годину предвиђена су улагања за реконструкцију Дома културе „Михал Бабинка” у Падини, за завршетак фабрике воде у Ковачици, као и за асфалтирање улица у Дебељачи и Самошу. Председник општине Гарашевић и актуелна општинска власт сматра да је задуживање неопходно ради реализације ових значајних инвестиција.

На седници је утврђен максималан број од 264 запослених на неодређено време у организационим облицима система локалне самоуправе Општине Ковачица. У расправи је указивано на потребу за већим бројем запослених у Галерији наиве у Ковачици, имајући у виду на добру посећеност и да је у оквиру Галерије на другој локацији Спомен кућа Мартина Јонаша.

Усвојен је предлог текста уговора о оснивању Регионалне развојне агенције „Јужни Банат” у Панчеву, која се оснива са циљем унапређења регуоналног развоја насеља и локалних самоуправа Панчева, Вршца, Ковина, Ковачице, Алибунара, Беле Цркве, Пландишта и Опова.
Усвојен је извештај о процени тржишне вредности некретнина, постројења и опреме јавних предузећа и јавних комуналних предузећа у општини Ковачица, као и елаборат и студија оправданости заједничког обједињавања комуналних делатности у општини Ковачица. Локална самоуправа разматра могућност да се ради смањења трошкова, ефикаснијег и рационалниг рада седам постојећих обједини у једно јавно комунално предузеће.

М. Мр. 

 

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести