Критична раскрсница у Црвенки добија семафор

ЦРВЕНКА: На укрсном месту државног пута IB-15 - на раскрсници Улица Маршала Тита са Његошевом у Црвенки, поставља се савремена светлосна сигнализација.
w
Фото: Opština Kula

Саобраћајни инжењер Дејан Алексић рекао је да је због повећаног броја саобраћајних незгода на тој раскрници, Општина Кула иницирала израду пројектно-техничке документације, прибавила све потребне услове и сагласности и аплицирала код надлежног Покрајинског секретаријата и сама одвојила одређена средства, како би се уградила најсавременија опрема и уређаји.

Алексић је истакао да ће пешаци притиском на тастере најавити прелазак улице након чега ће се укључити зелено светло на пешачком прелазу, док ће из дела аутобуске станице бити постављени магнетни детектори, који ће возилима омогућити укључење у саобраћај.

- Део Његошеве од Улице Маршала Тита до Улице Ивана Милутиновића ће бити у једносмерном режиму саобраћаја у смеру ка Улици Ивана Милутиновића и биће обележена додатна места за паркирање возила због потреба грађана, на аутобуској станици, пијаци, пошти, испред локала- рекао је Алексић

Радови на изградњи светлосне сигнализације ће трајати петнаест радних дана, при чему неће долазити до задржавања саобраћаја на државном путу.

        М.  Сћ

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести