Крути прописи одбијају туристе

ЗРЕЊАНИН: У Ловачком удружењу „Зрењанин“ полако су сумирају резултати и финансијски показатељи из 2015. године и чекају први лепи дани да се крене са припремама за наредну ловну сезону.

- Сезона лова се полако завршава, а још ће се мало организовати лов на лисицу и шакала. Ловци хране дивљач, обилазе ловишта и тако ће бити све до 15. априла, када почиње за нас најважнији период, јер стижу први ловни туристи – каже управница Милена Романели.

Ловачко удружење „Зрењанин“ је једно је од највећих у Србији и по површини ловишта и по броју ловаца. Газдује ловиштем „Бегеј“, укупне површине 124.000 хектара.- И поред свега овога, муку мучимо са забраном лова појединих врста. Сад је на снази забрана лова на афричку грлицу из нама заиста непознатих разлога.

Италијани воле да је лове, по нама то није угрожена врста, а велике користи имали бисмо сви. То нам ствара велике проблеме, као и пропис по ком ловци не могу да изнесу ловину. Од некада велесиле у ловном туризму, ми смо спали на неког ко се обрадује кад им се најави група из иностранства - објашњава Романели.

Ж. Б.
 

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести