Куће за седам младих парова - Инђија подстиче останак на селу  

ИНЂИЈА: Седам младих брачних парова са територије општине Инђија добило је јуче уговоре о суфинансирању куповине куће с окућницом.
о
Фото: Општина Инђија

Они су испунили услове јавног позива за доделу бесповратних средстава који је расписала и спровела инђијска локална самоуправа. Према условима тог јавног позива Општина Инђија финансира половину вредности некретнине или максимално до милион динара.

Уговоре је паровима уручио председник општине Владимир Гак који је истакао да је овај пројекат још један у низу којим се помаже породица, у овом случају да реши стамбено питање.

- Ми овим помажемо младима да реше стамбено питање и тако остану на селу. Улагање у инфраструктуру села је узалудно без становништва и искрено се надам да ћемо у наредним годинама подићи ниво учешћа у куповини кућа и тако олакшати младим брачним паровима да реше један од кључних животних проблема – рекао је Гак.

Ова акција инђијске локалне самоуправе само је део Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Инђија и спроводиће се и у наредним годинама.      

В. Х.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести