Кулско удружење за помоћ МНРО има свој часопис

КУЛА: Корисници услуга Друштва за помоћ МНРО „Плава птица” из Куле посетили су зоо- врт на Палићу о чему је писао њихов извештач- корисник Никола Савић, што је потом објављено у часопису „Птичица”.
д
Фото: Приватна архива

„Плава птица” објављује периодично тај часопис у којем се показује рад удружења али и таленти њихових корисника.

Никола пише да је дан био сунчан и топао, али да су се потом временске прилике погоршале, што је омело кориснике и васпитаче у намери да већи део дана проведу у шетњи око Палићког језера.

„У зоо- врту смо видели велики број различитих врста животиња, међу којима су били лав, тигар, ракун и фоке, које су већини биле најзанимљивије. Током посете смо уочили прелепе ботаничке маштарије као што је паун од различитих врста украсног цвећа, али и аутентично биљно окружење за већину животињских врста”, каже Никола и истиче да су им од велике помоћи биле и информативне табле са подацима о врстама животиња.

Никола пише и да је након тога уследио врло укусан и разноврстан ручак у оближњем ресторану.

„Васпитачи, као и помоћно особље су били врло брижни и стрпљиви како би одговорили потребама ове знатижељне и веселе групе”, каже Никола и додаје да је група са пуно нових сазнања о различитим врстама животиња, пуна позитивних утисака, кренула пут Куле.

Да је Никола талентован за писање може се видети и по интервјуу који се може прочитати у часопису „Птичица”, а у којем Никола у новој рубрици разговара са Гораном Хардијем, власником кафића „Старс”, у ком су радно ангажовани његови другари, корисници „Плаве птице”. У тексту се може прочитати зашто се Горан одлучио на посао угоститеља, шта су лепе, а шта мање лепе стране посла, али и д асарадња кафића и „Плаве птице” траје већ  четири и по године.

Наиме, корисници “Плаве птице” који желе да раде имају прилике за то у оближњем кафићу, али и у њиховој фотокопирници истог назива као и часопис, која се налази поред зграде Општине, од које Друштво добија велику помоћ за свој рад.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести