Кували млади истраживачи у Купинову

КУПИНОВО: У дворишту етно куће у Купинову одржана је Интернационална вечера у организацији Младих истраживача Србије, у оквиру које су учесници омладинске размене из Италије, Француске, Словачке и Србије припремали специјалитете карактеристичке на поднебље из којег долазе.
pecinci-istrazivaci
Фото: Dnevnik.rs

Намера је била да се кроз гастрономију повежу са локалном заједницом и на тај начин промовишу активности које су у протеклих десетак дана спровели на Обедској бари.

Интернационалној вечери младих истраживача присуствовала је и председница општине Пећинци Дубровка Ковачевић-Суботички, изражавајући задовољство што је управо ова сремска локална самоуправа изабрана за реализацију програма који подстиче толеранцију код младих људи и нагласила да је сигурна да овакви пројекти доприносе бољем разумевању међу нацијама.

Иначе, омладинска размена коју су Млади истраживачи Србије, са партнерима из Италије, Француске и Словачке, организовали на Обедској бари за циљ има пре свега подстицање толеранције према различитостима у моменту суочавања са миграционим изазовима.       

Текст и фото: Љ. М.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести