„Ла линеа верде” на још 96 хектара

РУМА: Министарство пољопривреде и заштите животне средине одобрило је захтев италијанској компанији „Ла линеа верде”, чија фабрика послује у Добринцима, за право пречег закупа државног земљишта.
d
Фото: Општина Рума

На седници Општинског већа Руме одржаној јуче усвојене су одлуке о праву првенства закупа, као и висини закупнине.

Компанија која се бави пољопривредном производњом тако ће добити мало више од 96 хектара државног земљишта, различитих класа у катастарским општинама Рума и Краљевци. Шефица Одељена за финансије, привреду и пољопривреду Општине Рума Биљана Дамљановић каже да се земљиште италијанској компанији „Ла линеа верде” даје у закуп на период од 30 година, почев од агро-економске 2018/19, па до 2047/48 године.

-„Ла линеа верде” ће за 96,95 хектара државног земљишта плаћати годишњи закуп од  23.300 евра у динарској противвредности- каже Дамљановић.

Цена закупа одређена је на основу предлога Министарства пољопривреде и износи 207 евра за њиву треће класе, а на основу те цене одређене су и цене осталих класа земље. Од закупнине италијанске компаније 40 одсто новца слиће се у општински буyет Руме, док је преостали део намењен покрајинским и републичким органима.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести