ЛЕТЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ Цеца у Новом Бечеју, Брена у Зрењанину

НОВИ БЕЧЕЈ, ЗРЕЊАНИН: Крај августа и почетак септембра у средњем Банату биће у знаку две велике манифестације – „Великогоспојинских дана” у Новом Бечеју и „Дана пива” у Зрењанину.
g
Фото: Град Зрењанин

Новобечејски фестивал ће се ове године одржати од 22. до 27. августа, а окупиће значајна имена из света музике. Једна од највећих домаћих звезда Светлана Цеца Ражнатовић потврдила је да ће одржати концерт у недељу, 25. августа. Ово ће бити њен први наступ у Новом Бечеју. Према њеним речима, посетиоце чека прави музички спектакл који ће, по проценама организатора, окупити око 100.000 људи.

- Радујем се што ћу наступати пред новобечејском публиком. Од својих колега сам чула фантастичне утиске о „Великогоспојинским данима“ и оно што могу да обећам је пуно забаве и добре музике – каже Цеца.

Када је реч о музичком програму Госпојине, раније је већ потврђен наступ Звонка Богдана, који ће свој концерт одржати у петак, 23. августа. Суботњи програм је резервисан за љубитеље рок звука, па ће тако први у низу наступити популарни мађарски бенд „Поколгеп“. Након њих публика ће моћи да ужива у највећим хитовима бендова „Ван Гог“ и „Хладно пиво“.

Поводом наступа свог бенда Звонимир Ђукић Ђуле је рекао да лично воли Нови Бечеј.

- На Госпојини сам био више пута, а када нисам наступао, био сам у публици. Невероватно је колико људи сваке године посети тај фестивал. Енергија је тамо фантастична – каже Ђуле.

Групи „Хладно пиво“ овогодишњи наступ такође неће бити први. Миле Кекин, певач бенда, недавно је изјавио да онај ко није био на Госпојини не може ни да замисли каква атмосфера влада током фестивала.

- „Великогоспојински дани“ су нама и тада били велико изненађење јер мало ко од нас је очекивао да се на једном месту окупи толики број људи. Чуо сам да се прелази цифра од 100.000 људи. Једва чекамо да поново дођемо и наступамо пред овим веселим светом. Та енергија коју смо тамо доживели је фантастична и верујем да ће у августу бити још боља – додао је Миле.

Осим Цециним наступом, недеља 25. август, биће обележена и концертом Дејана Петровића и његовог „Биг бенда“. Дејану Петровићу ће ово бити први наступ на Госпојини. Како каже, увелико се припрема за свој наступ и очекује фантастичну атмосферу.

- Захваљујући ономе што сам успео да испратим на друштвеним мрежама, али и на телевизији, када је реч о Госпојини, схватио сам да је реч о веома озбиљном фестивалу, једном од најмасовнијих у нашој земљи. Биће ми задовољство да свирам пред новобечејском публиком и радујем се том концерту – рекао је Петровић.

Организатори најављују највећу посету до сада, која према проценама може достићи цифру од 200.000 људи. Комплетан програм, који садржи и пратеће манифестације попут „Пољо-феста“, „Етно базара“, „Улице занатског пива“ и многих других, биће објављен наредних дана.

Познат је и комплетан музички програм и списак извођача на овогодишњим „Данима пива“, који се по 34. пут одржавају у Зрењанину, од 27. августа до 1. септембра. Као и претходних година, четири велика концерта ће се одржати на Тргу слободе, док ће на Житном тргу сваке вечери наступати по два извођача, укупно њих 12.

Већ по традицији, програм на Тргу слободе отвориће Зрењанинска филхармонија, а част да отворе манифестацију на Житном тргу припашће ветеранима домаће рок сцене Ђорђу Давиду и Алену Исламовићу. Главна звезда овогодишњих „Дана пива“ биће Лепа Брена, чији је концерт заказан за петак, 30. август, с почетком у 22 сата. У суботу, 31. августа, наступиће новосадски „Биг Бенд“ и Зрењанинска филхармонија, а дан касније „Црвена јабука“.

На Житном тргу ће током „Дана пива“, осим Ђорђа Давида и Алена Исламовића, наступити и „Вампири“, Кики Лесендрић, „Зана“, „Лету штуке“, Ђорђе Миљеновић (Скај Виклер), Халид Бешлић и други.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести