Линглонг купио 2,8 хектара на ободу Ечке за стамбени комплекс

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин потписао је данас са компанијом Линглонг уговор о продаји грађевинске парцеле од 2,8 хектара земљишта на ободу Ечке, у вредности од 14 милиона динара, на којој ће се градити стамбени комплекс.
s
Фото: Youtube Printscreen

Значајан допринос изградњи станова и то кроз изградњу пет стамбених објеката са око 300 станова даће и компанија Линглонг, чији су представници у Градској кући потписали уговор о отуђењу градског грађевинског земљишта са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, објавиле су градске власти Зрењанина.

Како је наведено, реч је о продаји највеће грађевинске парцеле у неком од насељених места од 2,8 хектара на улазу у насељено место Ечка, за коју је Линглонг платио 14 милиона динара.

Градоначелник Зрењанина је приликом доношења решења Градског већа о отуђењу грађевинског земљишта рекао да ће објекти колективног становања у Ечки бити намењени резиденцијалном становању, као и за станове српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији.

Оваква инвестиција ће довести и до изградње пратећих садржаја, попут нових трговинских објеката, пословних локала друге намене, дечјих игралишта и слично, омогућава нова запошљавања и генерално мења економску слику окружења.

Парцела на којој ће се градити ново стамбено насеље налази се на ободу насељеног места Ечка и ослања се на појас будућег аутопута Београд - Зрењанин - Нови Сад, који ће се са садашњим државним путем Зрењанин - Београд укрштати управо на потезу између улаза у Ечку и индустријске зоне "Југоисток" односно погона Линглонга.

Ечка ће уз овако планирану изградњу ускоро постати део града Зрењанина.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести