МАЛИ ИЂОШ Опрема за комуналце и изградња трафостанице

МАЛИ ИЂОШ: Влада Србије је крајем године из текућих буџетских резерви издвојила 25 милиона динара за општину Мали Иђош.
Predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić Foto: Dnevnik.rs/J. Ivanović
Фото: Председник општине Мали Иђош Марко Лазић Фото: Дневник.рс/Ј. Ивановић

Новац је намењен за опремање ЈП „Комунал” Мали Иђош, односно куповину три трактора и изградњу трафостанице. Део средстава намењен је и за надзор изградње пречистача отпадних вода. Председник општине Мали Иђош Марко Лазић каже за „Дневник” да им овај новац значи пуно.

- Добили смо 25 милиона динара из буyетских резерви Владе како би помогли наше јавно предузеће које смо основали пре две године. Набавићемо три трактора, јер они које имају нису регистровани и у јако су лошем стању - каже Лазић.

Према његовим речима, трактори ће послужити код чишћења снега, кошења траве и одржавања јавних површина, чистиће канале, преносити смеће, све за шта је задужено јавно предузеће.

Остатак новца намењен је изградњи трафостанице, која кошта 100.000 евра, вели Лазић, која ће се налазити одмах поред пречистача отпадних вода, према пројектној документацији.

- За изградњу пречистача који ће се налазити са леве стране кружног тока по уласку у Фекетић, из правца Новог Сада, добили смо новац од Покрајинске владе у износу од 405 милиона динара по одлуци Скупштине Војводине, а биће исплаћен у две годишње рате- каже Лазић и додаје да ће прва рата која ће бити брзо уплаћена износити 202 милиона динара, док ће остатак бити уплаћен наредне године.

Изградња пречистача отпадних вода почеће у овој години, јер Општина већ има спремну пројектну документацију, на основу које је и добила новац од Покрајине. Новцем Владе РС биће изграђена трафостаница, као и асфалтни пут до ње, те покривен надзор радова.
 

М. Стакић

Пројекат „Пером и објективом кроз Мали Иђош” реализовао је „Дневник” уз подршку локалне самоуправе. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.

 

 

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести