МАЛИ МИЛОШ ИЗ МОКРИНА највише воли да црта КУЋЕ: Волео бих да ПОЗОВЕМ ДРУГАРЕ из школе да дођу у мој НОВИ ДОМ Осмочлана породица из Баната живи у СТРАВИЧНИМ условима! Ево како можемо да ПОМОГНЕМО (ФОТО)  

Породица Тот-Докић живи на северу Баната у рубном делу села Мокрин. Кућу у којој живе чине омања кухиња и једна соба у којој спава њих осморо.
m
Фото: Printscreen/Kurir TV

Њих осморо, како кажу, „уменга се” у три кревета!

Јурке и жмурке, неке су од игара које воле Дуња, Михајло, Андријана, Марко, Снежана и Милош. Међутим, осмеси ове дивне дечице остају у сенци тешког живота. У сенци одрастања у старој кући пуној пукотина!

Зато је хуманитарна организација Срби за Србе решила да помогне и позива све људе добре воље да им се придруже.

Милоше, шта највише волиш да радиш?, гласило је питање дечаку који са својих петоро браће и сестара и мајком и оцем живи у старој, трошној кући пуној пукотина.

Фото: Printscreen/Kurir TV

- Да цртам - одговорио је Милош.

- А шта црташ највише?

- Куће - одговорио је дечак, па показао свој цртеж и рекао:

- Волео бих да имам овакву кућу!

Његова мајка Весна Докић описала је како њихова породица живи:

Имам три сина и четири ћерке. Живимо од млека. Узимамо за своје потребе што је за децу потребно, а млеко дајемо и млекари. Имамо једну собу у којој боравимо деца, ја и супруг и једну кухињу. Нас деветеро спавамо у једној соби на три кревета. И ту се међу њима уменгамо, ја и супруг. Немамо купатило. Децу купам по двоје од једаред. Ту нема не могу или болесна сам или било шта од тога. Деца морају да иду у школу чисти, сређени. Највећи проблем нам је кућа.

Милош је изразио једну жељу:

Волео бих да позовем своје другове из школе да дођу у моју нову кућу. Та кућа би била жута.

Фото: Printscreen/Kurir TV

А Снежана би желела да њена кућа буде у другој боји:

- Ја желим да моја кућа буде розе.

На питање шта би рекла људима који ће ово да гледају девојчица је рекла:

- Да нам помогну.

Породици Тот-Ђокић можете помоћи да добију нову кућу слањем СМС на поруке на 7763 или уплатом новчаног износ по жељи на рачун 160-279491-71

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести