Мање крађа и пожара на пругама

ЗРЕЊАНИН: Актуелно стање безбедности на пругама и објектима железнице на подручју Средњобанатског и Севернобанатског управног округа била је тема састанка одржаног у управној згради Секције за одржавање пруга Зрењанин при предузећу „Инфраструктура железнице Србије“.
д
Фото: Dnevnik.rs

Састанак је организовало Одељење за безбедност Нови Сад, којем припада и чвор Зрењанин, а присутни су били начелница Средњобанатског округа Снежана Вучуревић, представници „Инфраструктуре железнице Србије“, полицијских управа Зрењанина и Кикинде, Окружног јавног тужилаштва и Одељења за ванредне ситуације за два банатска округа.

Овом приликом разматрани су извештаји о противправним радњама и пожарима у 2019. на железничким објектима. На основу података о броју евидентираних и пријављених крађа железничке имовине и висине причињене материјалне штете на подручју чвора Зрењанин, констатовано је да је 2019. била повољнија од претходне године.

У укупно 26 крађа, које су пријављене зрењанинској и кикиндској полицији, причињена штета износила је око 700.000 динара. То је знатно мање у односу на вишемилионску штету причињену у 2018. Томе је, констатовано је на састанку, допринела континуирано добра сарадња Одељења за безбедност чвора Зрењанин, Одељења за ванредне ситуације, полицијских управа и тужилаштва.

Број пожара на железничким објектима у 2019. је такође био мањи у односу на претходни период. Самим тим, била је и мања причињена штета.

На састанку је указано и на стање безбедности на већини пружних прелаза после појачаног теретног саобраћаја на пругама Средњобанатског округа. Закључено је да је проблем смањене безбедности настао након преусмеравања саобраћаја на алтернативне правце због затварања и реконструкције пруге Београд – Нови Сад.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести