Меморандум о сарадњи Инђије и Приједора: Ојачаће привредне и друге везе

ИНЂИЈА: Као привредни лидери у својим државама, које прожима културна и историјска блискост, представници Инђије и Приједора, Владимир Гак и Далибор Павловић, потписали су Меморандум о сарадњи као иницијални акт за братимљење два града.
indjija prijedor
Фото: Општина Инђија

Поред јачања политичке сарадње, потписници су се обавезали да успоставе и продубе привредне, спортске и културне односе кроз различите активности.

Изнето је уверење да ће се будућа сарадња одвијати на обострано задовољство јер Инђију и Приједор спајају народ и привреда два града. Председник инђијске општине је упознао госте с радом Општинске управе и функционисањем шалтер сале, а градоначелнику Приједора уручен је пригодан поклон, златовез са грбом Инђије.

- Суштина братимљења је у привреди како би побољшали животни стандард грађана, како Приједора тако и Инђије. А са друге стране ову сарадњу ћемо продубити на спорт, културу, уметност, образовање, на све оно што може да краси братски однос, а ми овај братски однос заиста доживљавамо на најозбиљнији начин и у најпозитивнијем смислу – рекао је Владимир Гак и изнео да очекује да ће се кроз ову сарадњу велики број људи упознати и зближити.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изразио је задовољство успостављањем односа са Инђијом.

- Инђија нас је дочекала раширених руку као искрене пријатеље. Овај меморандум неће бити мртво слово на папиру већ почетак једне велике сарадње. Ово што радимо је због наших привредника, спортиста, грађана, наших културних радника и деце, да размењују своја искуства и активности на општу добробит – истакао је Павловић.

Гости из Приједора упознали су се са индустријским зонама, спортско-рекреативним и туристичким потенцијалима Инђије. Такође, посетили су  Пољопривредну задругу „Воћар Сланкамен“ у Новом Сланкамену разменивши контакте и искуства у производњи и пласману воћарских култура.       

В. Х.

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести