Мера гради нове погоне у зрењанинској зони „Југоисток”

ЗРЕЊАНИН: Градска управа се претходних година трудила да промовише Зрењанин као добро место за инвестирање и то дефинитивно даје резултате, оценио је зрењанински градоначелник Чедомир Јањић, приликом јучерашње посете компанији „Мера“.
Град Зрењанин/Градоначелник Чедомир Јањић у посети фирми „Мера” 
Фото: Град Зрењанин/Градоначелник Чедомир Јањић у посети фирми „Мера” 

Реч је о фирми која се успешно развијала током три деценије.

Након куповине земљишта у индустријској зони „Југоисток“, зрењанинска компанија „Мера“, која се бави пројектовањем, набавком, монтажом и одржавањем електроенергетске и друге опреме, прошле године је започела градњу производне хале и управне зграде, на површини од 6.850 квадратних метара. Вредност инвестиције је око 500.000 евра, а то је само једна од неколико компанија које тренутно граде производне погоне у овдашњој индустријској зони. Осим предузећа „Мера“, погоне граде и кинески „Линглонг“, немачки „ГПК“, новосадски „Пионир-гас“, као и три инвеститора из Зрењанина – „МВ Инвест“, „Тренч“ и „Агроунија“.

- Трудили смо се свих ових година да стране компаније препознају Србију и Зрењанин као место за њихов развој. А посебно ми је задовољство када имам прилику да посетим домаћу, зрењанинску фирму, која се успешно развијала тридесет година и која сада шири своје капацитете – истакао је градоначелник Јањић.

Он је додао да локална самоуправа чини све како би инвеститорима омогућила да што пре добију дозволе за градњу погона, јер то значи више нових радних места и бољи стандард грађана.

Власник и директор компаније „Мера“ Ђорђе Влатковић подсетио је да је ова фирма основана 1990. године и да је у то време имала само једног запосленог. У међувремену, број радника је порастао на близу 80. Ово предузеће данас је препознатљив партнер инвеститорима у домену нафтне, петрохемијске, фармацеутске и прехрамбене индустрије у Србији и региону, као и највећих светских произвођача мерно - регулационе, електроенергетске и машинско – технолошке опреме и система аутоматског управљања.

-Даља кретања на тржишту зависиће од релација које успоставимо са великим светским системима. Планирамо да до краја године завршимо инвестицију у индустријској зони, која ће нам олакшати пословање – казао је Влатковић.

Он је додао да су се челници компаније све ове године трудили да афирмишу фирму, како би била интересантна за средину у којој послује, али и окружење.

- Сваки пут када нам је била потребна помоћ или подршка, ми смо на њу наилазили код локалне самоуправе, у складу са могућностима које она има. Захвалио бих се градоначелнику на томе – рекао је Влатковић. 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести