Гради се фискултурна сала у Госпођинцима

ГОСПОЂИНЦИ: Наставак изградње фискултурне сале у непосредној близини Основне школе „Жарко Зрењанин” требало би да почне 15. августа на дан сеоске славе, летњег Светог Стефана.
gospodjinci foto Jelena Ivanovic -2.JPG
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Уговор о наставку изградње потписали су директори Основне школе Дарко Вранешевић и предузећа „НПН Градња Нови Сад” Мирко Зекановић.

Градња фискултурне сале је почела још пре десетак година када су урађени груби грађевински радови, тако да је објекат дуг 30 и широк 20 метара под кровом, све до сада стајао незавршен.

"У наредном периоду треба да се уведе комунална инфраструктура, угради столарија, санитарни чворови, подови и све друго, како би око 300 ђака основношколског узраста коначно добило салу за часове физичког васпитања. Објекат би требало да се приведе намени за 90 дана, а вредност радова је мало мање од 20 милиона и тај новац је обезбедила Покрајинска влада", каже председник Месне заједнице Борис Страживук.

По његовим речима основци из Госпођинаца до сада су часове имали у две спојене учионице. У селу је развијен спорт, посебно фудбал и карате који тренира око 40 ученика.

"Пилот пројекат „Школа спорта” коју финансира Општина Жабаљ посредством општинског Спортског савеза показао се као добар покушај да се основци од првог до четвртог разреда окрену спортским активностима јер  90 ђака, до десет година похађа школу и слободно време корисити на прави начин", наглашава председник Месне заједнице Борис Страживук.

У спортској сали када се изгради, истиче, биће места да млади активно тренирају, јер ће простор бити погодан за мали фудбал, кошарку, одбојку рукомет, карате. Страживук каже да у околини спортске хале треба да се уреде и спортски терени чију изградњу и уређење ће, како се очекује, финансирати Општина Жабаљ. 

 З. Делић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Жабаљ. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести