Милићевић: Покрајинска влада уложила 300 милиона у Темерин

БАЧКИ ЈАРАК: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас с покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вуком Радојевићем радове на изградњи канализационе мреже у четири улице у Бачком Јарку.
Milicevic i Radojevic u Temerinu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Радове са 24 милиона динара суфинансирају Покрајинска влада и општина Темерин, а Милићевић је рекао да је то значајан пројекат за место Бачки Јарак, јер ће по завршетку радова, осим стамбених објеката, да буде омогућено прикључење на канализациону мрежу важних објеката као што су школа, вртић и амбуланта.

Он је навео да су радови на комуналној инфраструктури у Бачком Јарку, наставак заједничких пројеката Покрајинске владе и општине Темерин.

"Покрајинска влада је у протекле две и по године у општину Темерин уложила око 300 милиона динара", казао је Милићевић и навео да је међу важним инвестицијама које су финансиране из покрајинског буџета реконструкција предшколске установе у Темерину, која је коштала 32 милиона динара. 

Такође, у најскорије време требало би да почне и изградња сервисне саобраћајнице у Бачком Јарку, која ће повезати пословну зону у Бачком Јарку са државним путем другог реда, а вредност те инвестиције је око 75 милиона динара. 

Милићевић је још навео да су улагања у општину Темерин пример, да када се приступи решавању проблема грађана са сва три нивоа власти - републичког, покрајинског и општинског - резултати не изостају. 

Председник општине Темерин Ђуро Жига је најавио да очекује да следеће године почне изградња пречистача фекалне канализације у Темерину, чија је вредност око 420 милиона динара, инвестиције која је договорена на последњој заједничкој седници Владе Србије и Покрајинске владе. 

"Реализација тог важног пројекта обезбедиће активнију динамику у наставку градње канализационе мреже у општини Темерин", казао је Жига. 

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести