Милијарду динара за обнову два дома у Суботици

СУБОТИЦА: У току су радови на реконструкцији два дома при Геронтолошком центру Суботица.
d
Фото: Град Суботица

Реч је о до сада, највећој инвестицији у овој социјалној установи која својим програмима  и начином рада служи као пример другим свим социјалним установама у Србији. Око милијарду динара биће уложено у реконструкцију „Дома за одрасла лица” и „Дудова шума”. Новац за ове обимне пројекте обезбедили су Влада Србије, Покрајинска влада и Град Суботица.

Директор Геронтолошког центра др Ненад Иванишевић за „Дневник” каже да се радови на „Дому за одрасла лица” реализују у две фазе и да ће током шест месеци, колико би радови требало да трају, корисници бити смештени у један модеран објекат.

- Дом за одрасла лица саграђен је пре више од стотину година и у наредних шест месеци планирани су радови на санацији крова, пода, комплетна замена инсталација, термоизолација, столарија... Направићемо рационализацију у објекту „Дудова шума”, али нећемо смањивати број корисника. Урадићемо све да Геронтолошки центар, без обзира на радове, функционише сасвим нормално. Геронтолошки центар који има преко 10.000 ментара квадратних биће у потпуности реновиран. Бићемо и прва установа која ће да уведе детекцију пада корисника -  рекао је директор Иванишевић.

Радови на објекту „Дудова шума” почињу у понедељак, 14. октобра.

С. И.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести