Министар Бранко Ружић отворио Јединствено управно место у Житишту

ЖИТИШТЕ: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је  Јединствено управно место у Житишту.
д
Фото: Dnevnik.rs

Грађани у тој општини од сада ће моћи да на једном месту, са шест шалтера, брже и ефикасније, заврше послове које имају са управом. Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало је овај пројекат у Општини Житиште са 7.450.000 динара.

Јединствено управно место представља централизовано место за удружене процедуре, како би се уштедело време и новац грађанима и како би на једном месту обавили неколико поступака. У оквиру Јединственог управног места, Житиште је отворило шест шалтера.

– Драго ми је што ће и грађани Житишта сада имати једно место на коме ће завршавати послове које имају са управом. Више неће морати да обилазе неколико различитих институција – рекао је Ружић.

Министар је оценио да је Житиште добар пример мале, али драгоцене општине, у којој руководство настоји да се још боље организује, како би услуге грађанима биле квалитетније.

Председник општине Житиште Митар Вучуревић је рекао да је знатно смањен тренд одласка младих из те општине, те додао да верује да је томе допринело и то што општина води рачуна о подизању квалитета живота грађана.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај пројекат 2018. године. Тада је са 52 милиона динара, као пилот пројекат, подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршка градовима и општинама настављена је и у 2019. години.

„Тада смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара. У 2020. за тај пројекат је намењено 30 милиона динара“, саопштило је министарство.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести