Министарство привреде помогло општини Апатин: Биће повезана викенд-насеља

АПАТИН: Министарство привреде и Општина Апатин заједничким снагама реконструисаће пут дуг шест километара, од плаже Мотел до насеља званог Вагон чарда.
apatin dubravka korac
Фото: Дубравка Кораћ, фото: Општина Апатин

У оквиру пројекта „Градимо заједно”, Министарство привреде Републике Србије одобрило је за апатински пројекат 28,5 милиона динара, без ПДВ-а, док ће 36 милиона динара за ову инвестицију издвојити локална самоуправа.

„Девастиран пут ширине три метра биће проширен за још метар, па ће возила моћи да се мимоилазе“, казала је заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ, рекавши да се очекује да радови буду завршени пре купалишне сезоне.

Траса је значајна јер повезује сва викенд-насеља на подручју општине. Утолико пре има разлога да се уреди ова деоница, јер прати трасу европске дунавске бициклистичке руте Еуровело 6, која пролази кроз Апатин, па ће и нови пут додатно подстаћи развој туризма.

„На овом правцу се налази и чарда Харчаш, чију реконструкцију почињемо ове године, у намери да је претворимо у визиторски центар за обилазак резервата природе Горње Подунавље“, најавила је Дубравка Кораћ.

Ово је једна од инвестиција на радном списку локалне самоуправе за ову годину. Заједно са Сомбором, Апатинци су конкурисали и за изградњу пута између Купусине и Моноштора.

З. Делић

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести